Verdachte oplichtingszaak wraakt rechtbank

LELYSTAD • Di 15 oktober 2019 | 14:05 • Dinsdag 15 oktober 2019 | 14:05

Een 36-jarige verdachte van een grote faillissementsfraude heeft dinsdag de rechtbank in Lelystad gewraakt. Hij denkt dat de rechters bevooroordeeld zijn. De zaak is daarom uitgesteld tot is besloten of er nieuwe rechters moeten komen. Wanneer dat besluit genomen wordt, is nog niet bekend.

De Lelystedeling staat met twee anderen terecht omdat ze fitnessapparatuur, automaterialen en laptops met een totale waarde van 1,5 miljoen euro zouden hebben verduisterd. De politie deed in maart 2017 invallen in tien panden, onder meer in en rondom Lelystad. Het trio zou op naam van meerdere bedrijven voor vele tonnen aan goederen besteld hebben. Na levering verdwenen de fitnessapparaten en hefbruggen voor garagebedrijven spoorloos.

Verdwenen Fransman
De goederen werden bezorgd op adressen van de 36-jarige hoofdverdachte. Hij beweerde maandag op de eerste zittingsdag dat een Fransman daar achter zou zitten. Die man is onvindbaar en bestaat helemaal niet, zegt het Openbaar Ministerie.

De rechtbank had drie dagen uitgetrokken voor de zaak. Maandag dreigde de man al aan het einde van de zittingsdag te breken met zijn advocaten. Waarom is niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel