Helen Parkhurst waarschuwt voor straatrovers

ALMERE • Ma 18 november 2019 | 20:42 • Maandag 18 november 2019 | 20:42

Daltonschool Helen Parkhurst in Almere waarschuwt haar leerlingen voor straatrovers die momenteel in de stad actief zijn.

Dat gebeurt nadat vorige week maandag een leerlinge van haar laptop en haar portemonnee werd beroofd. Volgens de school zijn ook andere leerlingen die dag door de daders aangesproken.

Het meisje werd op het Spoorbaanpad, op het stuk van Tussen de Vaarten naar Almere Buiten benaderd door twee jongens die vroegen hoe laat het was. Nadat het meisje was afgestapt, gingen de jongens er met haar rugzak vandoor. Andere leerlingen waren getuige van de straatroof. De rugtas is later zonder laptop en portemonnee teruggevonden.

Het meisje zou aangifte van de diefstal hebben gedaan. Volgens Helen Parkhurst heeft de politie aangegeven dat dit soort diefstallen de laatste tijd vaker voorkomt.

Voetbalclub FC Almere waarschuwde leden vorige maand naar aanleiding van twee straatroven om voorlopig niet alleen naar de club te komen en in groepen naar huis te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel