Duikers zoeken weer naar Urker vissers

URK • Zo 1 december 2019 | 10:15 • Zondag 1 december 2019 | 10:15

De zoekactie naar twee opvarenden van de gezonken viskotter uit Urk is zondagmorgen hervat. Duikers van de marine zijn om 10.15 uur het water ingegaan. Ze hebben de kotter zaterdag al onderzocht aan de buitenkant. Daarbij zijn maatregelen genomen zodat ze vandaag voor het eerst het schip binnen kunnen gaan.

De UK-165 Lummetje zonk donderdagochtend vroeg door nog onbekende oorzaak. De twee bemanningsleden, de 41-jarige Jochem Foppen en de 27-jarige Hendrik-Jan de Vries, worden sindsdien vermist. Donderdag is er ruim elf uur naar ze gezocht met helikopters en een vliegtuig en reddingsschepen van de Kustwacht. Ook veel viskotters sloten zich bij de zoekactie aan. Daarbij zijn alleen reddingsboeien en een reddingsvlot gevonden.

De weersomstandigheden waren donderdag en vrijdag te slecht om duikers het schip te laten onderzoeken. Zaterdagmorgen bracht Zr. Ms. Makkum tien duikers naar de plek waar de kotter zonk. Ook zijn twee schepen van de Kustwacht aanwezig die ondersteunende werkzaamheden verrichtten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel