Wethouder Hoek nu verantwoordelijk voor Floriade

ALMERE • Do 5 december 2019 | 21:38 • Donderdag 5 december 2019 | 21:38

De Almeerse wethouder Jan Hoek wordt de nieuwe verantwoordelijke voor de Floriade. Ook krijgt Hoek (GroenLinks) de portefeuille Wonen. Beide taken vielen onder Loes Ypma, de PvdA-wethouder die eind september vroegtijdig vertrok.

De herverdeling van portefeuilles is nodig, omdat er in het Almeerse stadsbestuur voorlopig maar vijf wethouders zitten, twee minder dan waar het college van burgemeester en wethouders vorig jaar mee begon. In het collegeakkoord staat dat Almere bestuurd moet worden door zeven wethouders, maar na het vertrek van Ypma laaide de discussie over het aantal wethouders dat Almere moet hebben op.

Tijdens de zoektocht naar een opvolger voor haar, werd door de collegepartijen gepraat over de mogelijkheid om met zes wethouders verder te gaan, in plaats van met het originele aantal van zeven. Maar de PvdA kondigde toen onverwachts aan dat er een nieuwe wethouder zou komen in de persoon van Laura Bouwmeester. Deze actie leidde uiteindelijk half november tot het gedwongen vertrek van de PvdA uit het college en daarmee ook van wethouder Jerzy Soetekouw.

De taken van de twee vertrokken PvdA-wethouders zijn nu verdeeld over de overgebleven wethouders. Het grootste deel van de portefeuille van Soetekouw wordt overgenomen door wethouder Roelie Bosch (ChristenUnie). Bosch krijgt er ook een paar kleinere taken van Ypma bij.

Vooral over de onderwerpen Floriade en Wonen maken sommige gemeenteraadsleden zich zorgen. Deze grote dossiers zijn in de afgelopen tijd al vaker van 'eigenaar' gewisseld en daardoor zou de voortgang in gevaar kunnen komen. Of Jan Hoek de komende jaren de verantwoordelijk wethouder blijft voor deze twee taken is nog niet bekend want het is nog onduidelijk met welke partijen de coalitie wordt aangevuld en met hoeveel wethouders dat nieuwe college Almere wil besturen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel