Man (28) aangehouden voor aanslag vuurwerkbom

URK • Di 17 december 2019 | 15:57 • Dinsdag 17 december 2019 | 15:57

De politie heeft dinsdag een 28-jarige man uit Urk aangehouden voor de aanslag met een vuurwerkbom op Urk. De identiteit van een tweede verdachte is bekend bij de politie maar die is nog niet aangehouden.

De politie meldt dat er dinsdagochtend op drie locaties is gezocht. De man is in een bedrijfspand aan het Foksdiep aangetroffen en aangehouden. De straat is eerder genoemd in het onderzoek. Rond drie uur in de nacht van de aanslag zette een auto daar twee mensen af. In een uitzending van Opsporing Verzocht werd geprobeerd om de identiteit van die personen te achterhalen.

Daarna liet de politie in Opsporing Verzocht weten dat een van de daders waarschijnlijk in een Audi A8 reed. De politie kwam de auto op het spoor na het bestuderen van nieuwe beelden van beveiligingscamera's uit de buurt.

Enorme schade aan woning
De vuurwerkbom zorgde ruim een maand geleden voor enorme schade aan een woning aan de Golfoploop. De bewoners kwamen met de schrik vrij. De politie zei eerder dat het vermoedelijk gaat om een zelfgemaakte bom.

Daders hadden zich mogelijk vergist
De politie denkt dat de daders zich vergist hebben en dat de vuurwerkbom voor de buren bedoeld was. Die hadden op Facebook een bericht geplaatst over een voorval eerder die avond. Ze hadden een auto zien staan met dozen waarin vuurwerk zou zitten. Op Facebook zetten ze een beschrijving van die auto. De vuurwerkbom zou een wraakactie kunnen zijn voor dat bericht.

Gezin niet meer in huis
Het getroffen gezin kan door de ontploffing maandenlang niet meer in het eigen huis verblijven. Vanmiddag zijn zij door de politie geïnformeerd over de aanhouding.

Zie ook: Dossier Vuurwerkbom

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel