Verkoop Golfslag door brand vertraagd

EMMELOORD • Ma 23 december 2019 | 11:52 • Maandag 23 december 2019 | 11:52

De verkoop van het voormalige verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord zal vermoedelijk de nodige vertraging oplopen door de brand van afgelopen weekend. Dat verwacht de makelaar die door de eigenaren is ingeschakeld om het pand te verkopen.

De makelaar zegt nog geen aanwijzingen te hebben dat verkoop door de brand zal afketsen. "Er is schade ontstaan aan de benedenverdieping. Dat moet wel worden gecompenseerd. Maar hoe dat wordt opgelost, dat is aan de verzekeraars en aan de eigenaar en de geïnteresseerde partij. Kopers van dit soort objecten zijn er overigens wel aan gewend dat een pand moet worden herontwikkeld. Dat moest hier ook al gebeuren. De brand verandert daar niet zoveel aan."

Over de hoogte van de schade kan de makelaar niks zeggen. "Dat is ook niet aan mij. Daar gaan experts van de verzekering naar kijken. Door de feestdagen zal daar vast de nodige tijd overheen gaan. Afgelopen weekend is er wel kort contact geweest tussen alle betrokkenen. Maar hoe het verder gaat, zal echt pas later blijken.

Beschadigd deel wordt opgeruimd
In opdracht van de verzekeraars is sloopbedrijf Weever in het weekend al begonnen met het slopen en opruimen van het beschadigde deel van het gebouw. Het gaat om de brandschade en muren die in opdracht van de brandweer omver waren getrokken om het vuur te kunnen bestrijden.

Nadat de brand zaterdag geblust was, heeft de gemeente een eerste bouw- en veiligheidsinspectie bij het pand laten uitvoeren. Volgens een woordvoerder is daaruit gebleken dat de constructie van het pand niet door de brand lijkt te zijn aangetast. Deze week zal nog opnieuw naar het gebouw worden gekeken.

In 1971 werd overigens, kort na de ingebruikname van, de volledige benedenverdieping van De Golfslag door brand verwoest. De keuken, administratie, liften en recreatiezaal gingen toen verloren. De bijna 140 bewoners werden geëvacueerd en konden pas een maand later terug naar hun appartementen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel