Bijna halve ton ingezameld voor manege

LELYSTAD • Zo 29 december 2019 | 10:39 • Zondag 29 december 2019 | 10:39

De crowdfundingsactie voor Manege Lelystad heeft zeker 46.000 euro opgebracht. Het bedrijf werd zwaar getroffen door het rhinovirus.

De manege moest half oktober sluiten omdat het virus er had toegeslagen. Uiteindelijk zijn er vijf pensionpaarden aan de ziekte bezweken. Pas begin december waren alle paarden ziektevrij en kon de manege weer open.

Zeker een ton schade
De financiële schade voor Manege Lelystad is zeker een ton. Acht weken lang konden er geen lessen worden gegeven, waardoor ook de kantine geen omzet maakte. Bovendien zorgde de ziekte voor hoge kosten door de quarantaine-maatregelen, de veearts, de medicijnen en het ontsmetten van de stallen. Ook heeft een deel van de rijles-klanten opgezegd, waarbij onduidelijk is hoeveel er weer terugkomen.

De cheque met de opbrengst van de crowdfundingsactie is zaterdag door Sonja Koopmans en Ruud van Driesten van rijvereniging de Lelyruiters overhandigd aan Manege Lelystad. Het gaat nog niet om het definitieve eindbedrag; er lopen nog acties waarvan de opbrengst nog niet bekend is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel