Nieuw bedrijventerrein en haven krijgt de naam Port of Urk

URK • Do 9 januari 2020 | 22:48 • Donderdag 9 januari 2020 | 22:48

Het nieuwe binnendijkse bedrijventerrein op Urk krijgt samen met de toekomstige buitendijkse haven de naam Port of Urk. Dat is donderdagavond bekendgemaakt op de BKU Nieuwjaarsbijeenkomst. Ook is een logo voor het totale project onthuld.

Volgens wethouder Geert Post staan ondernemers op Urk te springen om nieuwe grond. Het huidige industrieterrein Zwolsehoek is bijna compleet volgebouwd. De ruimte die nog niet bebouwd is, is al uitgegeven.

Op het nieuw aan te leggen Port of Urk zou al 300.000 vierkante meter grond in optie zijn volgens de wethouder. Vooral bedrijven uit de visverwerking en uit de transport- en maritieme sector richten zich op het gebied.

Onlangs werd er door de Raad van State een streep gezet door de plannen voor de buitendijkse haven. Desondanks verwacht de provincie Flevoland dat die haven er gaat komen, zij het met een jaar vertraging. Diezelfde provincie maakte eerder ook al bekend 1,7 miljoen euro uit te trekken voor een ontsluitingsweg van de haven en het bedrijventerrein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel