Naam tweede verdachte aanslag Urk bekendgemaakt

URK • Wo 15 januari 2020 | 9:41 • Woensdag 15 januari 2020 | 9:41

De 23-jarige Bert van H. is de tweede verdachte van de vuurwerkbom op Urk. Dat heeft de politie woensdagochtend bekendgemaakt. Van H. wordt sinds 17 december gezocht door de politie en kreeg een ultimatum tot 9:00 uur woensdagochtend om zich te melden. Omdat hij dat niet heeft gedaan, maakt de politie nu zijn naam, leeftijd en twee foto's bekend.

Ook heeft de politie meer details over de man vrijgegeven. Volgens de politie kunnen uiterlijke kenmerken van de man afwijken van de twee vrijgegeven foto's. Mogelijk heeft de man nu een kaalgeschoren hoofd.

Volgens de politie is de afgelopen tijd wel geprobeerd alle mogelijke verblijfsplaatsen van de man te achterhalen, maar werd hij tot nog toe niet gevonden. Daarom wordt nu een dringende oproep gedaan aan mensen die hem kennen of hebben gezien om dit te melden. De politie benadrukt dat ook anonieme tips welkom zijn.

De gezochte man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het veroorzaken van de explosie die op 3 november grote schade toebracht aan een woning op de Golfoploop op Urk. Een onschuldig gezin bleef bij de explosie ongedeerd, maar de knal had volgens de politie dodelijke gevolgen kunnen hebben.

Op 17 december werd de eerste verdachte in de zaak aangehouden. Dat is een 28-jarige man uit Urk. Hij zit nog vast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel