Bevrijdingsfestival verhuist naar Stadhuisplein

ALMERE • Do 16 januari 2020 | 9:56 • Donderdag 16 januari 2020 | 9:56

Het Bevrijdingsfestival in Almere verhuist dit jaar van de Esplanade naar het Stadhuisplein. Dat heeft de organisatie van het festival bekendgemaakt. Ook andere pleinen in het stadscentrum, zoals de Stadspromenade en het Stationsplein, zijn onderdeel van het festival.

Het evenement kan niet op de oude plaats worden gehouden, omdat de Esplanade wordt verbouwd. Die werkzaamheden duren nog tot september. De gemeente onderzocht vier locaties als nieuwe plek voor het festival. De organisatie was zelf enthousiast over het Lumièrepark, maar de Partij voor de Dieren wilde dat niet vanwege het broedseizoen. Die locatie bleek uiteindelijk ook te duur.

Door de verhuizing zijn er volgens voorzitter Peter de Vreede gevolgen voor het boeken van artiesten. ''Je kunt niet een band neerzetten die 15.000 tot 20.000 bezoekers trekt.'' De organisatie heeft inmiddels een paar opties, maar wil nog geen namen noemen. Dat wordt later bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel