"Bouw van woning in buitengebied is toegestaan"

SWIFTERBANT • Za 25 januari 2020 | 13:45 • Zaterdag 25 januari 2020 | 13:45

Wethouder Roelof Siepel van de gemeente Dronten zegt dat de bouw van een woning aan de Tarpanweg in het buitengebied is toegestaan. Hij schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad. Het is nog niet zeker of de bouw in het buitengebied bij Swifterbant nu kan doorgaan, daar moet de gemeenteraad eerst toestemming voor geven.

De raad heeft haar twijfels bij de bouw van het woonhuis. Ze zijn bang dat er straks meerdere aanvragen voor nieuwe huizen in het buitengebied komen. Als ze toestemming geven voor deze woning, vrezen ze dat ze dan ook 'ja' moeten zeggen bij aanvragen voor andere woningen.

Die angst is volgens de wethouder geen goede reden om de bouwvergunning te weigeren. "Dat houdt in een rechterlijke procedure geen stand", schrijft de wethouder in een brief aan de raad.

De gemeente had een bouwvergunning verleend, maar daar zette de rechter een streep door. Het afwijken van het bestemmingsplan had de goedkeuring van de gemeenteraad nodig, maar het college had het niet aan de gemeenteraad gevraagd.

Komende donderdag neemt de gemeenteraad een besluit over de bouwvergunning voor de Tarpanweg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel