Slachtoffers vuurwerkbom willen antwoorden

URK • Di 11 februari 2020 | 11:38 • Dinsdag 11 februari 2020 | 11:38

De bewoners van het huis waar vorig jaar een vuurwerkbom ontplofte op Urk willen vooral een antwoord op de vraag: waarom? Dat er dinsdag een tweede verdachte is opgepakt, houdt hen minder bezig.

Het gezin werd door de politie ingelicht over de aanhouding. ''Ik heb niet zoveel met Bert. Het gaat mij erom dat diegene die dit gedaan heeft straf krijgt. Vooralsnog is Bert gewoon een verdachte'', aldus slachtoffer Jan Bos.

Hij wil niets liever dan antwoorden. ''Diegene die dit gedaan heeft, heeft zich nooit bij mij gemeld. Zij realiseren zich niet wat zij aangericht hebben. Alle ellende die ons is overkomen. Ik wil het verhaal horen en wat de reden is.''

''Zij realiseren zich niet wat zij aangericht hebben. Alle ellende die ons is overkomen.''

— Jan Bos, slachtoffer vuurwerkbom

Angst voor vuurwerk
Bos zegt dat zijn twee kinderen nog veel last hebben van wat er is gebeurd. Ze zijn bang voor vuurwerk en zijn bang dat het nog een keer gebeurt. ''Dat doet ons gewoon pijn.''

Zelf is de Urker vooral gericht op zijn gezin en druk met praktische zaken. Zo worden er allerlei herstelwerkzaamheden aan het huis van het gezin uitgevoerd. ''Begin januari zijn ze begonnen met slopen. Alle muren die stuk waren zijn verwijderd en zijn opnieuw gemetseld.''

Twee ton schade
De schade is vastgesteld op 200.000 euro. Voor zo'n 140.000 à 150.00 euro is dat bouwkundige schade. Er is schade aan de inboedel en het gezin maakt kosten voor hun tijdelijke woning, opslag en voor de verhuizing. Het volledige bedrag is volgens hem verzekerd.

De komende maanden wordt het huis hersteld en Bos hoopt dat ze dan op 1 mei weer hun intrek kunnen nemen. Tot die tijd kunnen ze in een huis verblijven van iemand die op vakantie is.

De ravage na de explosie

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel