Tweede verdachte van vuurwerkaanslag opgepakt

URK • Di 11 februari 2020 | 7:37 • Dinsdag 11 februari 2020 | 7:37

De politie heeft dinsdagmorgen op Urk de tweede verdachte opgepakt van de vuurwerkaanslag op een woning aan de Golfoploop.

De man, Bert van H., is in alle vroegte aangehouden door de Ondersteuningsgroep van de eenheid Midden-Nederland. Waar hij precies verbleef, wil de politie niet zeggen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en wordt daar verhoord. Van H. wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De man werd sinds 17 december vorig jaar door de politie gezocht. Omdat hij weigerde zich te melden, publiceerde de politie op 15 januari zijn identiteit en een foto. Van H. zou betrokken zijn geweest bij de explosie die op 3 november grote schade aanrichtte in een woning op de Golfoploop op Urk. Het gezin bleef ongedeerd, maar de explosie had volgens de politie dodelijke gevolgen kunnen hebben.

Op 17 december werd de eerste verdachte in de zaak aangehouden. Dat is een 28-jarige man uit Urk, die nog vastzit.

Omdat de politie op 15 januari de naam en foto van de verdachte heeft verspreid, heeft Omroep Flevoland beide gedeeld vanwege het opsporingsbelang. Omdat de man inmiddels is opgepakt en er daarom geen opsporingsbelang meer is, hebben wij de achternaam en de foto uit onze vorige berichtgeving gehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel