PvdA wil duidelijkheid over onderzoek door interim-burgemeester

NOORDOOSTPOLDER • Ma 17 februari 2020 | 12:48 • Maandag 17 februari 2020 | 12:48

De PvdA in Noordoostpolder wil weten hoe ver interim-burgemeester Jan Westmaas is met het in kaart brengen van de verhoudingen tussen gemeenteraad, college en ambtenaren. Westmaas kreeg in oktober van commissaris van de Koning Leen Verbeek de opdracht om hiernaar te kijken.

Omdat Westmaas binnen enkele maanden met resultaten zou komen, heeft de PvdA nu schriftelijke vragen gesteld. De partij wil weten welke informatie de verkenning van de interim-burgemeester tot nog toe heeft opgeleverd. Ook vraagt de partij zich af of al duidelijk is wanneer het interim-traject van de burgemeester eindigt.

De PvdA is benieuwd wanneer er gestart kan worden met de procedure voor het vinden van een nieuwe burgemeester. Westmaas werd aangesteld als interim-burgemeester na het plotselinge vertrek van burgemeester Harald Bouman. Volgens Bouman was er een te groot verschil van inzicht met zijn directe werkomgeving over de manier waarop hij de gemeente wilde besturen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel