Stroomstoring-rat naar museum

FLEVOLAND • Do 27 februari 2020 | 14:03 • Donderdag 27 februari 2020 | 14:03

De rat die in januari een stroomstoring in Zeewolde, Almere en Lelystad veroorzaakte, is opgenomen in de collectie van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam.

De stroomstoring duurde ruim twee uur. De oorzaak was een doorgeknaagde kabel in een elektriciteitsverdeelstation bij Zeewolde. De verantwoordelijke rat kreeg bij haar knaagbeurt secondenlang 10.000 volt door zich heen en overleefde dat niet.

Volgens het Natuurhistorisch Museum is de geschroeide rat hét voorbeeld van 'hoe mens en dier op onverwachte wijze met elkaar in botsing kunnen komen'. De rat vormt daarmee volgens het museum de perfecte aanvulling op de tentoonstelling Dode Dieren met een Verhaal. Vanaf vrijdag is het beestje te bewonderen in Rotterdam.

Zeewolde, Almere en Lelystad werden de afgelopen weken meerdere keren in het donker gezet door een stroomstoring. Alle drie de keren was een rat de oorzaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel