Respect!Almere stapt uit volggroep Floriade

ALMERE • Ma 9 maart 2020 | 23:07 • Maandag 9 maart 2020 | 23:07

Respect!Almere stapt uit de volggroep Floriade. Dit betekent dat de eenmansfractie niet meer geregeld met andere partijen bij elkaar gaat zitten om de voortgang van de geplande wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere te bespreken. De partij zal nog wel deelnemen aan plenaire vergaderingen over de Floriade.

Respect! zegt zich te ergeren aan de manier waarop het Almeerse stadsbestuur stap voor stap telkens weer miljoenen aan het Floriade-budget toevoegt. Gekscherend noemt het raadslid het 'de omgekeerde salamitechniek.' De partij stelt jaren geleden al te hebben gewaarschuwd dat het evenement de gemeente wel veertig miljoen euro kon gaan kosten. Inmiddels denkt de partij dat daar nog wel tien of twintig miljoen euro aan toegevoegd zal worden.

Respect! denkt dat de strengere stikstofregels gebruikt moeten worden om aan de noodrem te trekken en het Floriade-project met onmiddellijke ingang stop te zetten, om een groter financieel debacle voor Almere te voorkomen. Overigens maakte de gemeente onlangs bekend dat de stikstofregels voor de Floriade niet langer een groot probleem hoeven te zijn.

Respect! is niet de eerste Almeerse partij die zo nadrukkelijk stelling neemt tegen de Floriade. De PVV is vanaf het begin heel kritisch op het evenement geweest. De SP en de fractie AP/OPA besloten eind vorig jaar helemaal niet meer deel te nemen aan de beraadslagingen over de Floriade op de Politieke Markt. En eerder vorig jaar maakte Jesse Luijendijk al bekend dat de Partij voor de Dieren ook uit de volggroep Floriade Almere stapte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel