Drie nieuwe coronabesmettingen, niet iedereen wordt meer getest

FLEVOLAND • Ma 16 maart 2020 | 14:35 • Maandag 16 maart 2020 | 14:35

In Flevoland zijn sinds zondagmiddag drie mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. Het gaat om besmettingen in Almere, Lelystad en Dronten. In totaal zijn in Flevoland 22 mensen positief getest.

Dat zegt overigens weinig over het daadwerkelijke aantal zieken. Lang niet iedereen met ziekteverschijnselen wordt getest. Mensen uit kwetsbare groepen, zoals ouderen boven de 70 jaar en mensen met chronische ziekten, worden wel getest als de huisarts dat nodig vindt. In ziekenhuizen wordt sneller tot testen overgegaan.

Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus is opgelopen tot 24. Sinds zondag zijn vier mensen gestorven.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel