Geen nieuwe geregistreerde coronabesmettingen; GGD test alleen nog risicogroep

FLEVOLAND • Zo 15 maart 2020 | 15:05 • Zondag 15 maart 2020 | 15:05

In de provincie Flevoland zijn zondag geen nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het RIVM telt 19 besmettingen. Dat is er één minder dan de GGD Flevoland zaterdag meldde. Woordvoerder Sven van der Burg weet niet waar het verschil vandaan komt. Er zijn volgens hem nog steeds geen doden te betreuren in de provincie.

Zaterdag kondigde de GGD aan alleen nog mensen te testen die binnen de risicogroep vallen als ze ernstige symptomen hebben. Het gaat om mensen met serieuze klachten boven de 70 jaar en mensen met symptomen die al een andere ziekte hebben. Beide groepen hebben namelijk een verhoogde kans dat het coronavirus ze ernstig ziek maakt met eventueel de dood tot gevolg.

In heel Nederland zijn er nu 1135 positieve testen afgenomen, 176 meer dan zaterdag. Het aantal sterfgevallen is gestegen naar 20, acht meer dan een dag eerder.

Volgens het RIVM variëren de acht patiënten die sinds zaterdag zijn overleden in leeftijd van 59 tot 94 jaar. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend lijden. In totaal zijn 162 patiënten opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel