Basisscholen druk met 'lesgeven' op afstand

FLEVOLAND • Ma 16 maart 2020 | 17:27 • Maandag 16 maart 2020 | 17:27

Flevolandse basisscholen zijn druk bezig om de lessen van leerlingen op de een of andere manier door te zetten. Alle basisscholen moeten van het kabinet tot 6 april dicht zijn vanwege het coronavirus. Basisschool De Helmstok uit Lelystad gaat onderzoeken hoe de school de leerlingen online toch werk kan meegeven.

De sluiting van de basisscholen betekent dat duizenden leerlingen de komende drie weken thuis moeten blijven. Volgens directeur Simon Neutel van Panta Rhei is er de afgelopen dagen hard gewerkt aan lespakketen. "Er is bewust voor gekozen om de kinderen via de lespakketjes geen nieuwe vaardigheden aan te leren, maar juist in te zetten op herhaling van hetgeen dat ze al geleerd hebben. Voor instructies heb je meer contact tussen leerkracht en leerlingen nodig dan nu mogelijk is."

Regie in eigen handen
Leerkracht Tabitha de Vries van De Helmstok uit Lelystad geeft aan dat het knap lastig is om goede lespakketten samen te stellen. "Je wilt de regie van wat ze leren wel bij ons als leerkracht houden. Maar om te zien of ze van een afstand iets begrijpen is lastig in te schatten. Schrijfschriften zijn nu lastig te controleren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel