Het Baken krijgt ook een nieuwe sporthal

ZEEWOLDE • Do 19 maart 2020 | 10:29 • Donderdag 19 maart 2020 | 10:29

Naast het nieuwe zwembad Het Baken in Zeewolde komt er ook een nieuwe sporthal. De gemeente heeft hiertoe besloten omdat het niet verstandig is om de bestaande sporthal nog te renoveren.

In mei vorig jaar besloot de gemeenteraad na jaren praten tot de bouw van een nieuw zwembad. Het plan was om de bestaande sporthal op te knappen en energieneutraal te maken.

Dat blijkt volgens aannemers niet verstandig, zo zei wethouder Ewout Suithoff tijdens een persuurtje, dat vanwege het coronavirus op internet werd gehouden. Zo is de draagconstructie van de huidige hal niet sterk genoeg om op het dak zonnepanelen te leggen. Ook blijkt het verlengen van de bestaande vloer niet raadzaam, omdat er kans bestaat dat de vloer gaat verzakken. Daarop is besloten een nieuwe sporthal te bouwen.

Nieuwe hal komt naast huidige sporthal
De nieuwe hal wordt gebouwd naast de bestaande. Hierdoor kan die hal in gebruik blijven tot mei volgend jaar, totdat hij wordt gesloopt. Van mei tot en met augustus 2021 is er even geen sporthal beschikbaar. Over de gevolgen voor de verenigingen moet nog met hen worden overlegd. Ook worden Zeewoldenaren betrokken bij de plannen voor het plein voor het nieuwe sportcomplex.



Het zwembad is nog open tot oktober. Ook hier gaat de gemeente met de gebruikers in gesprek over waar zwemmers tijdens de bouw terecht moeten. Volgens de wethouder wordt nu gekeken naar de zwembaden in Dronten, Harderwijk, Ermelo en Nijkerk. Een definitieve keuze wordt voor de zomer gemaakt.

Plannen blijven binnen budget
De totale nieuwbouw van zwembad en sporthal blijft volgens wethouder Suithoff binnen het budget van 15,2 miljoen euro, dat de gemeenteraad vorig jaar beschikbaar heeft gesteld. Dit is mogelijk doordat er nu geen geld meer hoeft te worden uitgegeven aan het renoveren van de oude sporthal.

De gemeenteraad is op 20 februari in een besloten vergadering ingelicht over de plannen en is akkoord gegaan met het voorstel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel