Reparatie Tong van Lucifer wordt complex

LELYSTAD • Vr 3 april 2020 | 16:53 • Vrijdag 3 april 2020 | 16:53

Het wordt een hele klus om het beschadigde kunstwerk Tong van Lucifer te repareren. De provincie is momenteel bezig met het onderzoek, maar laat nu al weten uit te gaan van een complexe restauratie. Er wordt zelfs rekening mee gehouden dat het kunstobject in zijn geheel vervangen moet worden.

De Tong van Lucifer staat normaal gesproken op de Knardijk langs de A6. Bij de harde wind in februari raakte het beeld beschadigd en kwam het scheef te staan. Het grote koperen omhulsel waaide bovendien zichtbaar heen en weer. De provincie Flevoland heeft het kunstwerk diezelfde week nog weggehaald voor reparatie.

"Door de coronacrisis worden de werkzaamheden bemoeilijkt en is het lastig om aan te geven hoe het traject gaat verlopen", zo vertelt een woordvoerder van de provincie.

Dieven
Het is overigens niet de eerste keer dat het kunstwerk beschadigd is geraakt. In 2006 probeerden dieven koperen wikkels los te trekken. Omdat het werk gerestaureerd moest worden is de Tong jarenlang niet te zien geweest. In oktober 2010 werd de Tong teruggezet op de Knardijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel