Oud-Lelystedeling in de VS: "Hele land is gigantisch getroffen"

LELYSTAD • Wo 20 mei 2020 | 10:29 • Woensdag 20 mei 2020 | 10:29

"De Verenigde Staten zijn gigantisch getroffen door de coronacrisis. De hele economie gaat kapot", vreest oud-Lelystedeling Arike Bour, die ten noorden van Seattle woont.

Bour woont sinds 1993 met haar man en vier kinderen in de VS. Als huisvrouw is haar eigen leven niet veel veranderd door de corona-uitbraak. Dit in tegenstelling tot het leven van haar man, die werkzaam is in de olie-industrie. Hij zit nu twee maanden thuis. "Dat is een aparte ervaring, dat komt normaal niet voor", vertelt Bour.

Maatregelen tegenstrijdig
De maatregelen die zijn genomen als gevolg van de corona-uitbraak zijn tegenstrijdig, vindt Bour. Zo mogen bedrijven die werken voor de staat geopend blijven, terwijl privéondernemingen gesloten zijn. "En sommige grote winkels waar honderden mensen in kunnen zijn open, terwijl kleine ondernemingen gesloten zijn", vertelt de oud-Lelystedeling.

Bour is desondanks te spreken over de regering van president Trump. "Hij komt bot, grof en arrogant over. En ja, het is een rare kwast. Maar hij doet veel goeie dingen voor het land en voor ons als christenen. Ik ben toch blij dat 'ie er is."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag met je in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel