Actievoerder sluit rechtsgang niet uit om zonnepark te voorkomen

ZEEWOLDE • Ma 25 mei 2020 | 16:47 • Maandag 25 mei 2020 | 16:47

Actievoerder Hans Brouwer uit Zeewolde gaat tot het uiterste om het geplande zonnepark in het Horsterwold te voorkomen. Brouwer sluit een gang naar de Raad van State daarbij niet uit: "Dat is het me wel waard".

Donderdag buigt de gemeenteraad zich opnieuw over de vraag of 7,5 hectare bos moet plaatsmaken voor zonnepanelen. De afgelopen maanden bleek de raad uiterst verdeeld over de mogelijke komst van het park.

Locatie is problematisch
Vooral de locatie van het geplande park vindt Brouwer bezwaarlijk. Die ligt volgens hem te dicht bij de dorpskern. Daarnaast wil de actievoerder niet dat bomen plaatsmaken voor de panelen.

"Ik ben positief over zonnepanelen, die heb ik zelf ook", zegt Brouwer. "Ze moeten alleen niet ten koste gaan van de plek." Volgens Brouwer zou het zonnepark op een plek moeten komen die uit het zicht ligt.

Brouwer staat niet alleen. Een door hem opgestarte petitie om het park tegen te houden is meer dan 900 keer getekend. Een eerdere petitie kon op meer dan 1500 handtekeningen rekenen.

Vorig jaar november stemde de gemeenteraad nog met de kleinst mogelijke meerderheid voor het initiatief van ontwikkelaar Sunvest. Tijdens de commissievergadering van 14 mei bleken Leefbaar Zeewolde, CDA, Zeewolde Liberaal en Burger Belang tegen de komst van het park. VVD, ChristenUnie en D66 zijn voorstander. PvdA/GroenLinks vindt het 'een lastig besluit' en lijkt daarmee bepalend voor de meerderheid in de raad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel