Opnieuw zoektocht vissers naar vermist Duits meisje

URK • Do 16 juli 2020 | 10:46 • Donderdag 16 juli 2020 | 10:46

Noordzeevissers hebben donderdagmorgen bij Ameland opnieuw gezocht naar een vermist Duits meisje. Voor de kust van het eiland speurde de bemanning van zes Urker kotters en meerdere vissersschepen uit Wieringen en Zoutkamp sinds 6 uur 's ochtends naar het lichaam van de Duitse. Kort voor het middaguur werd de zoektocht beëindigd en keerden de schepen terug naar de haven.

Volgens Jan Korf van de kotter UK 166 wilden de vissers nog een laatste poging doen om het meisje te vinden. Het idee daarvoor ontstond woensdagavond in een app-groep van de vissers. "We weten dat een lichaam na een aantal dagen nog een keer boven komt drijven. Er was uitgerekend dat vandaag dat moment was. Om die reden hebben we vanmorgen ook niet met netten onder water gezocht, maar keken we alleen aan de oppervlakte."

Korf schat dat donderdag zo'n twintig schepen hebben meegezocht, net zoveel als afgelopen maandag. "We werden vandaag nog ondersteund door de reddingboten van Ameland en Schiermonnikoog en door een schip van een particuliere berger. Samen hebben we gezocht vanaf het Gat van Schiermonnikoog en dan boven Ameland langs." Volgens Korf zal er morgen niet meer worden gezocht, omdat niet verwacht wordt dat het lichaam dan nog aan het oppervlakte zal drijven.

Het 14-jarige Duitse meisje verdween zaterdagavond nadat ze in de golven in de problemen was gekomen. Haar zusje en vader konden zich wel in veiligheid brengen.

Hulpdiensten stopten woensdagavond na dagen zoeken al met hun bergingsactie. Volgens de politie werd dit besluit genomen, omdat het hele gebied voor de kust was uitgekamd. Ook de Urker Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen heeft enkele dagen vergeefs naar het lichaam gezocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel