Zoon wethouder Post met 419 kilo harddrugs in vrachtwagen, zegt onschuldig te zijn

URK • Wo 5 augustus 2020 | 20:19 • Woensdag 5 augustus 2020 | 20:19

Een 32-jarige man uit Urk die vorige week nabij het Franse Calais werd aangehouden, zit vast op verdenking van de smokkel van 419 kilo harddrugs. Een woordvoerder van de National Crime Agency (Verenigd Koninkrijk) zegt dat de chauffeur 250 kilo cocaïne en 169 kilo speed in de laadruimte van zijn vrachtwagen vervoerde.

De pakketten met drugs werden aangetroffen in verborgen ruimtes van 35 karren met bloemen. De straatwaarde wordt door de politie geschat op 14,2 miljoen pond (ongeveer 15,7 miljoen euro). De Urker zegt dat hij onschuldig is.

Zoon van wethouder
De man is eigenaar van een transportbedrijf en de zoon van wethouder Geert Post van de gemeente Urk. Post is nu in opspraak geraakt, omdat hij een functie in het bedrijf van zijn zoon blijkt te hebben. Die nevenfunctie heeft hij echter niet doorgegeven aan de gemeente Urk.

Man in Engeland voor de rechter
Zijn zoon werd eind vorige week in het Franse Coquelles, nabij Calais, gestopt door de Britse grensbewaking. Op dat moment was de vrachtwagen de douanepost gepasseerd en dus formeel op Engels grondgebied. Daarom wordt de zaak in Engeland verder opgepakt en zit hij daar vast.

De man uit Urk is op 31 juli via een videoverbinding voor de rechter-commisaris van het Medway Magistrates Court in Chatham verschenen. De chauffeur heeft daar verklaard niets met de zaak te maken te hebben. De man blijft voorlopig in de Engelse gevangenis. Op 1 september moet hij opnieuw voorkomen. In welke plaats hij precies vastzit is onbekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel