Urk wil opheldering wethouder Geert Post over verzwegen functie in bedrijf zoon

URK • Wo 5 augustus 2020 | 20:54 • Woensdag 5 augustus 2020 | 20:54

Burgemeester Ineke Bakker van Urk wil opheldering van wethouder Geert Post waarom hij niet eerder een nevenfunctie in het bedrijf van zijn zoon heeft gemeld bij de gemeente. De zoon zit sinds vorige week vast in een Engelse cel, nadat bij het Franse Calais in zijn vrachtwagen ruim vierhonderd kilo drugs is gevonden.

De Stentor confronteerde de gemeente er woensdagmiddag mee dat wethouder Post een functie heeft in het bedrijf JPTRANS URK van zijn zoon. Dat had Geert Post nooit gemeld. "Het is geen geheim dat het college not amused was toen het hier over hoorde", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Burgemeester Bakker heeft woensdag al telefonisch contact gehad met Post. Zij is 's avonds teruggekeerd van vakantie, maar dat was volgens de woordvoerder al gepland. "De komende dagen staan er diverse gesprekken gepland om het een en ander op te helderen. We moeten uitzoeken wat dit betekent. We willen zeker weten wat de feiten zijn", aldus de gemeentewoordvoerder.

Functies in twee BV's
Geert Post is binnen het bedrijf JPTRANS URK BV van zijn zoon sinds januari 2019 vervoersmanager. Het bedrijf is in juli 2018 ingeschreven. Post is er tevens gevolmachtigde. Het bedrijf heeft twaalf mensen in dienst.
De zoon is ook eigenaar van het in mei 2010 opgerichte JP Koeriersdiensten, dat officieel als eenmanszaak stond geregistreerd. Het bedrijf is op 27 juli uitgeschreven.

De Kamer van Koophandel vermeldt verder het bedrijf JP Trans Beheer BV, dat pas sinds maart is ingeschreven. Hiervan is Geert Post bestuurder en enig aandeelhouder. Het bedrijf houdt zich volgens de omschrijving van de KvK bezig met verhuur en lease van vrachtwagen, autobussen, caravans en aanhangwagens.

Hoe verhoudt zich zijn functie tot rol wethouder?
"Geert Post zal moeten uitleggen wat zijn rol inhoudt en hoe zich die verhoudt tot zijn rol als wethouder Economische Zaken", aldus de woordvoerder van de gemeente. Die uitleg kan ook een politiek staartje krijgen: "Hij zal daarover met de gemeenteraad ook het gesprek moeten aangaan."
Post is sinds maart 2010 wethouder voor de SGP. Naast Economische Zaken heeft hij Visserij en Onderwijs in zijn portefeuille.

Omroep Flevoland heeft Geert Post benaderd, maar die wil niet op de situatie rond hemzelf en die van zijn zoon in gaan. Burgemeester Bakker was niet bereikbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel