PI Lelystad 'op slot' na vermoedens van smokkel

LELYSTAD • Di 8 september 2020 | 12:27 • Dinsdag 8 september 2020 | 12:27

Alle gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting in Lelystad moesten dinsdag op hun cel blijven. Een deel van de gevangenis blijft ook woensdag nog op slot. Het landelijk bijzondere bijstandsteam zoekt binnen het complex naar verboden spullen, die de gevangenis zouden zijn binnengesmokkeld. Dat bevestigt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichting (DJI).

De zoekacties begonnen dinsdag nadat personeel van de PI Lelystad aanwijzingen had dat er sprake is van zogeheten contrabande ofwel smokkelwaar. Daarop is het dagprogramma voor alle gedetineerden stilgelegd en moesten zij terug naar hun cel.
Het gevolg is dat een gedetineerde dinsdagochtend niet naar de rechtbank in Lelystad kon om zijn rechtszaak bij te wonen.

Dinsdag is er niks gevonden. De DJI laat weten dat er daarom woensdag verder gegaan wordt met zoeken. Op de units die al doorzocht zijn wordt het dagprogramma weer opgestart.

De PI Lelystad heeft geregeld te maken met pogingen tot smokkel. In juli mislukte een poging van een drugsdealer om een pakketje over de muur van de inrichting te gooien. Directeur Ruut Bernsen zei in augustus bij Omroep Flevoland dat de luchtplaatsen worden verplaatst, zodat ze verder van de muur komen te liggen. Ook wordt er een hek geplaatst bij de muur rondom de gevangenis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel