Film over Deventer Moordzaak januari in bioscoop

LELYSTAD • Wo 14 oktober 2020 | 20:07 • Woensdag 14 oktober 2020 | 20:07

De film De Veroordeling over de Deventer Moordzaak gaat in januari in première. Producent BIND en distributeur September Film hebben woensdagavond de trailer op YouTube gezet.

De film gaat over de slepende rechtszaak rond Ernest Louwes uit Lelystad. Televisiejournalist Bas Haan, vertolkt door Fedja van Huêt, onderzoekt de zaak. De Deventer Moordzaak is een van de langst lopende rechtszaken in de Nederlandse geschiedenis. Belastingadviseur Louwes werd eerst vrijgesproken maar daarna in hoger beroep veroordeeld voor de moord op zijn cliënt Jacqueline Wittenberg in Deventer, in 1999. Louwes heeft een celstraf van 12 jaar uitgezeten, maar heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.

De Veroordeling is een verfilming van het gelijknamige boek van Bas Haan. Naast Van Huêt spelen ook Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk een rol in de film. De trailer is hier te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel