'Stadsbus moet door wijken blijven rijden'

LELYSTAD • Wo 2 december 2020 | 12:53 • Woensdag 2 december 2020 | 12:53

De stadsbus moet in Lelystad ook in de toekomst door de wijken en langs wijk- en buurtcentra blijven rijden. De gemeenteraad heeft dinsdagavond een SP-voorstel met die strekking unaniem aangenomen. Met het besluit geeft de raad aan dat het lokaal openbaar vervoer in de stad goed geregeld moet zijn.

Deze zomer uitte het college van B en W al zijn zorgen bij de provincie over de veranderingen, die vervoersbedrijf Keolis in september 2021 in het stadsvervoer wilde doorvoeren. In dat plan zou de stadsbus vooral via de dreven gaan rijden en niet meer door de wijken.
Die wijziging is van de baan, nadat de provincie het contract met Keolis heeft ontbonden vanwege fraude met de aanbesteding. Tot eind 2022 blijft Arriva de stadsdienst rijden langs de bekende routes.

Met het amendement geeft de raad het signaal af aan de provincie dat er bij de onderhandelingen over een nieuw buscontract vanaf 2023 rekening met deze wens moet worden gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel