Minister Hugo de Jonge biedt Dronten excuses aan

DRONTEN • Do 14 januari 2021 | 7:43 • Donderdag 14 januari 2021 | 7:43

Minister Hugo de Jonge heeft woensdagavond zijn excuses aangeboden voor de suggestie dat er in Dronten veel coronabesmettingen zouden zijn. In de gemeente wordt binnenkort grootschalig op corona getest.

"Ik heb een hele grote fout gemaakt en die moet ik herstellen, want anders heb ik voor eeuwig ruzie met alle mensen in Dronten", zei de minister. "Het zit zo: we gaan grootschalig testen. Dat gaan we doen in een aantal gemeenten, onder andere ook Dronten. Ik heb dat beargumenteerd met: overal waar de prevalentie (aantal besmettingen per duizend inwoners) heel hoog is, gaan we beginnen met dat grootschalig testen. In dat rijtje heb ik Dronten genoemd."

Maar volgens De Jonge is dat aantal helemaal niet absurd hoog. "En ik wil dat bij deze herstellen. Excuses aan alle inwoners van de gemeente Dronten, de prachtige gemeente Dronten."

De keuze voor Dronten heeft geen medische aanleiding, maar de gemeente is geselecteerd omdat het een gemiddelde gemeente is en omdat de testbereidheid van Flevolanders groot is.

De Jonge noemde ook nog dat zijn oom jaren burgemeester van de gemeente is geweest. Hij doelde daarmee op Aat de Jonge, die van 2004 tot 2018 burgemeester was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel