Gemeenten zoeken slachtoffers toeslagaffaire

FLEVOLAND • Do 28 januari 2021 | 17:26 • Donderdag 28 januari 2021 | 17:26

De gemeenten Lelystad en Noordoostpolder zijn een campagne gestart om gedupeerden van de kinderopvangtoeslagafffaire in hun gemeente te bereiken. Om ze te hulp te kunnen schieten moeten de slachtoffers zich eerst melden bij de Belastingdienst. Die deelt de gegevens vervolgens met de gemeenten.

Begin deze maand hadden 99 gezinnen uit Lelystad zich als gedupeerde gemeld, maar de Belastingdienst schat dat er in Lelystad 238 zaken zijn.

Lelystadse wethouder David de Vreede: "Er zijn nog steeds getroffen gezinnen uit Lelystad die ook bij de Belastingdienst niet in beeld zijn. Wij roepen daarom via een publiekscampagne deze inwoners op om contact op te nemen met de Belastingdienst en/of het Sociaal wijkteam. Wij willen er alles aan doen om deze getroffen gezinnen te ondersteunen, maar dat kan niet zonder hun hulp. Wij vragen deze mensen dan ook zich zo snel mogelijk te melden." Dat kan via een speciale website.

Ook Noordoostpolder heeft een online pagina waar gedupeerden zich kunnen melden.

De Belastingdienst gaat over de financiële compensatie. Het Sociaal wijkteam bespreekt met de gedupeerden of er andere ondersteuning nodig is.

De Belastingdienst heeft tussen 2005 en 2019 duizenden ontvangers van kinderopvangtoeslag onterecht op de lijst van fraudeurs gezet. Daardoor werden de toeslagen stopgezet en moesten veel mensen ook nog de toeslagen van de jaren ervoor terugbetalen. Veel gezinnen kwamen daardoor in grote financiële problemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel