Oosterwold moet eigen wegen sneeuwvrij maken

ALMERE • Ma 8 februari 2021 | 16:22 • Maandag 8 februari 2021 | 16:22

In de wijk Oosterwold in Almere kwamen verschillende bewoners in de problemen door de sneeuw, omdat in die nieuwbouwwijk niet gestrooid en geveegd wordt door de gemeente.

"Er kan weinig aan gedaan worden met dit weer", verzucht een bewoner die vast kwam te zitten met zijn bestelbus. "Gelukkig zijn de buren hier behulpzaam met het sneeuwvrij maken."

De desbetreffende buurman die met zijn sneeuwschep de bus heeft uitgegraven is blij dat hij kan helpen. "Onderdeel van het project Oosterwold is dat de wegen in eigen beheer van de bewoners zijn. Dat betekent dat aanleg en onderhoud zelf gedaan moet worden."

Extreme situaties
Toch vinden verschillende buurtbewoners dat in dit soort extreme situaties de gemeente toch moet komen om de wegen begaanbaar te maken.

De buurman met de sneeuwschep vindt dat juist niet. "Als ik dan die sneeuwduinen zie liggen, dan realiseer ik mij meteen dat je met dit soort weer geen hartinfarct moet krijgen, want dan heb je echt een probleem. Ja, en moet de gemeente dan helpen? Het is een onderdeel die in de regels van Oosterwold beschreven staan dus iedereen weet waar die voor kiest. Op dit soort momenten betekent het wel dat je zelf wat moet doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel