Schaatsers welkom op Oostvaardersplassen, wel maatregelen tegen drukte

LELYSTAD • Vr 12 februari 2021 | 15:37 • Vrijdag 12 februari 2021 | 15:37

Schaatsliefhebbers zijn vooralsnog van harte welkom om te komen schaatsen op de Oostvaardersplassen. Dat zeggen Staatsbosbeheer en de gemeente Lelystad. Wel zijn er preventieve maatregelen genomen om in te grijpen als het te druk wordt.

De drukte hangt van twee dingen af. Of schaatsers op en rondom het ijs zich aan de coronamaatregelen houden en of wegen goed begaanbaar zijn voor hulpdiensten. Als het te druk wordt met auto's die bijvoorbeeld scheef geparkeerd staan dan is de openbare veiligheid in het geding.

Hekken en matrixborden
Er zijn preventief hekken neergezet in de bermen zodat er snel wegen afgesloten kunnen worden. Ook zijn op verschillende toegangswegen matrixborden neergezet die aangeven hoe de situatie in het gebied is. "In het ergste geval zetten we op de borden dat de Oostvaardersplassen dicht zijn", aldus een woordvoerder van de gemeente Lelystad.

In verschillende andere natuurgebieden in Nederland werd het al te druk en zijn toegangswegen afgesloten zoals bij de Loosdrechtse Plassen. In Flevoland is vooralsnog geen sprake van drukte. Er zijn niet teveel auto's en het is overal gezellig druk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel