Overval op Vodafone in centrum Stad, drie Amsterdammers opgepakt

ALMERE • Do 18 februari 2021 | 10:30 • Donderdag 18 februari 2021 | 10:30

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor de overval op een Vodafone-winkel in het stadscentrum van Almere Stad. Het gaat om mannen van 20, 21 en 25 jaar uit Amsterdam. De overval op de winkel aan de Traverse gebeurde rond 10:15 uur. Twee mannen bedreigden het personeel en gingen er vervolgens vandoor. Omstanders zagen dat gebeuren en waarschuwden de politie.

De overvallers stapten in een taxibusje dat ervandoor ging. De politie was snel aanwezig en gaf de taxi een stopteken. Agenten wisten de drie mannen te overmeesteren.

Of de chauffeur van de taxi op de overvallers stond te wachten, wordt nu onderzocht. De politie heeft ook uitgebreid onderzoek gedaan in het taxibusje. Op straat naast het busje lag na de arrestaties nog een pistool. Dit is door de politie onderzocht en meegenomen.

Een fotograaf van HV-Almere was getuige van de aanhoudingen. Op foto's zijn agenten met getrokken wapens te zien. Ook ligt een verdachte op de grond en wordt een andere verdachte weggevoerd.

In Almere zijn de afgelopen tijd geregeld telefoonwinkels overvallen. Zo was het in november raak bij een telefoonwinkel aan de Stationsstraat en aan het Noordeinde. De politie heeft voor de diverse overvallen eerder ook een aantal verdachten aangehouden. Meerdere telecomzaken huurden de afgelopen tijd beveiligers in als reactie op de overvallen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel