Windplanblauw helpt Swifterbos

DRONTEN • Zo 28 februari 2021 | 11:46 • Zondag 28 februari 2021 | 11:46

De oorspronkelijk in het Swifterbos ingetekende windmolens zijn geschrapt, maar toch gaat Windplanblauw aan het werk in het bos. Dat gebeurt in overleg met en toestemming van Staatsbosbeheer.

Windplanblauw compenseert in het bos de aanleg van onder meer de wegen tussen de molens. In het kader van de zogenoemde watercompensatie moet er op een andere locatie een mogelijkheid komen om regenwater af te voeren en op te vangen. Dat is een harde eis van waterschap Zuiderzeeland.

Staatsbosbeheer kampt in het Swifterbos met droogte in de zomers, maar juist te veel vocht in de winter. Dat zorgt voor een win-winsituatie; de waterhuishouding in het bos wordt verbeterd, en Windplanblauw voldoet aan de regels.

In de voorlopige plannen voor het bos worden de watergangen verbreed, komen er natuurvriendelijke oevers, worden stuwen geplaatst en komt er meer open water in de vorm van nieuwe poelen of vergroting van de bestaande poelen. Volgens Windplanblauw worden er geen bomen gekapt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel