PVV: burgemeester beging doodzonde in mailboxenaffaire

ALMERE • Vr 12 maart 2021 | 12:31 • Vrijdag 12 maart 2021 | 12:31

De Almeerse burgemeester Franc Weerwind heeft een politieke doodzonde begaan door de verdwijning van gemeentelijke mailboxen niet te melden aan de gemeenteraad. Dat zegt PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat dit weekend wordt uitgezonden.

Van Dijk stelt vast dat het college al langer wist dat e-mailbestanden weg waren. "De burgemeester is sinds vorig jaar verantwoordelijk voor deze portefeuille en hij heeft de raad er niets over verteld. Dat is een doodzonde", zegt hij.

De Almeerse PVV-leider spreekt van "een schandaal van ongekende proporties". Doordat mailboxen van voormalige bestuurders en topambtenaren niet meer toegankelijk zijn, overtreedt de gemeente de Archiefwet. "Als de mails voorgoed weg zijn, is dit op geen enkele manier goed te praten", aldus Van Dijk.

Op verzoek van de PVV debatteert de raad komende donderdag over de kwestie, "want we weten nog steeds niet wat er exact is gebeurd". De affaire kan volgens Toon van Dijk politieke consequenties hebben voor de burgemeester als verantwoordelijk portefeuillehouder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel