Twee nieuwe verdachten aangehouden voor mishandeling journalist

URK • Ma 29 maart 2021 | 16:21 • Maandag 29 maart 2021 | 16:21

De politie heeft de twee mannen aangehouden die zondag op Urk trappen zouden hebben uitgedeeld aan een verslaggever van PowNews. De twee mannen van 26 en 28 jaar oud hebben zichzelf bij de politie gemeld. Ze zitten vast voor verhoor op verdenking van mishandeling.

Het incident gebeurde voordat de verslaggever werd aangereden door een automobilist. De bestuurder van deze auto, een 35-jarige Urker, is zondagavond aangehouden. Ook hij wordt verdacht van mishandeling. Hij zit nog altijd vast.

Dat de automobilist pas later is aangehouden, en niet meteen door de agent die het incident zag gebeuren, is de politie op kritiek komen te staan. Volgens de politie is "Om escalatie te voorkomen in deze specifieke situaties niet direct ingegrepen, maar er voor gekozen om de rust ter plaatse zo snel mogelijk te herstellen." Het Genootschap van Hoofdredacteuren is daar niet over te spreken en is van mening dat de politie direct had moeten ingrijpen.

Net zoals de gemeente weigert ook de politie een verdere toelichting te geven op de gebeurtenissen. "We laten het bij de verklaring van gisteravond", zo is de boodschap.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel