'Vijf of zes agenten waren weggeroepen' bij Sionkerk

URK • Wo 31 maart 2021 | 19:25 • Woensdag 31 maart 2021 | 19:25

Vijf of zes politieagenten waren zondagmorgen weggeroepen bij de Sionkerk op Urk wegens calamiteiten elders in de regio. Dat heeft de politie Midden-Nederland laten weten aan het Genootschap van Hoofdredacteuren.

De politie deed geen aanhoudingen toen een verslaggever van PowNed werd geschopt en geslagen en een automobilist op hem inreed. Journalisten waren bij de Sionkerk, omdat die ondanks de coronamaatregelen de deuren opende voor alle gemeenteleden.

Het Openbaar Ministerie en de politie hebben aangegeven dat het niet ongebruikelijk is om soms op een later moment op te treden tegen verdachten. Het OM en de politie reageren op klachten dat er niet direct werd opgetreden en dat er te weinig agenten aanwezig zouden zijn geweest.

Maandag werden twee mannen aangehouden die de verslaggever zouden hebben mishandeld. Zondagavond was de man aangehouden die met zijn auto zou zijn ingereden op de verslaggever.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel