Nabestaanden Short Stirling krijgen beeld ter nagedachtenis aan gesneuvelden

ALMERE • Za 3 april 2021 | 20:15 • Zaterdag 3 april 2021 | 20:15

Alle nabestaanden van de slachtoffers in de neergeschoten Short Sterling in de Tweede Wereldoorlog hebben van de gemeente Almere een miniatuurversie van het beeld 'RISE' gekregen. De Engelse kunstenares Laura O'Neill maakt een levensgroot beeld dat later dit jaar wordt onthuld in het Bos der Onverzettelijken in Almere.

Eén van de nabestaanden is Richard Shrubsall uit Engeland. Hij kreeg het kunstwerk uitgereikt door burgemeester Paul Stephen van de Engelse gemeente Swale. Richard Shrubsall is de zoon van sergeant Leonard Shrubsall. Hij was een van de zeven bemanningsleden die omkwam bij de crash van de Short Stirling BK716. In 1943 werd het vliegtuig door de Duitsers beschoten. Het stortte neer in het IJsselmeer, het huidige Markermeer. Vorig jaar werd de bommenwerper geborgen.

Richard Shrubsall heeft zijn vader nooit gekend. Toen zijn vader sneuvelde, was de moeder van Richard drie maanden van hem in verwachting. Op tweede paasdag zendt Omroep Flevoland de documentaire 'Vliegen over polderlijnen' uit. Daarin vertelt onder anderen Richard Shrubsall over zijn omgekomen vader.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel