CU: "Voor juni nog een debat in de raad over datacenter"

ZEEWOLDE • Wo 14 april 2021 | 8:07 • Woensdag 14 april 2021 | 8:07

De ChristenUnie in Zeewolde wil zo snel mogelijk met de gemeenteraad en het college van B en W in debat over de plannen voor een groot datacenter op bedrijventerrein Trekkersveld. De raad van Zeewolde moet in juni beslissen of het Amerikaanse initiatief door kan gaan, maar tot dat moment staat er geen enkel debat op de agenda. Mocht er voor juni geen debat mogelijk zijn over het datacenter, dan wil de ChristenUnie dat het beslismoment wordt uitgesteld.

Ook wil de ChristenUnie dat de inwoners nauwer betrokken worden bij de vraag of de komst van het datacenter wenselijk is. De partij merkt aan de vele vragen die er van inwoners binnenkomen en de verschillende petities die zijn verschenen, dat de onrust onder inwoners toeneemt.

Fractievoorzitter Ernst Bron wijst erop dat de coalitie heeft afgesproken om inwoners te betrekken bij grote nieuwe ontwikkelingen. "Dat is iets anders dan eenzijdig informeren, zoals dat tot op heden gebeurt."

Opmerkelijk is dat de meeste twijfel over het datacenter bij twee collegepartijen zit: Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie. Volgens Bron is dat geen signaal dat het niet meer botert binnen de coalitie. De fractievoorzitter zegt dat het hyperscale datacenter geen onderdeel is van het collegeakkoord en dat de collegepartijen dus een vrije keuze hebben in wat zij willen beslissen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel