Veel vragen over afblazen bestemmingsplan Swifterbant-Zuid

DRONTEN • Wo 21 april 2021 | 6:15 • Woensdag 21 april 2021 | 6:15

Gemeenteraadsleden van Dronten hebben veel vragen over het plotseling afblazen van het bestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk in Swifterbant-Zuid. Dat bleek dinsdagavond tijdens een ingelaste informatiebijeenkomst met wethouder Roelof Siepel.

In korte tijd werd de wethouder twee keer verrast door nieuwe feiten over het gebied waar 700 woningen zijn gepland. Er bleek sprake van geluidsoverlast van een boerenbedrijf en er was een uitbreidingsvergunning verstrekt aan een bedrijf in de nabije omgeving. Een stemming over een wijziging van het bestemmingsplan trok de wethouder daarop in.

De raadsleden wilden vooral weten hoe het allemaal zo gelopen was en wanneer de wethouder wat wist. Raadslid Rob van der Schans van D66: "Ik kan er met mijn pet niet bij dat het college telkenmale wordt verrast door nieuwe feiten. Feiten die voor de totstandkoming van een bestemmingsplan eigenlijk al lang bekend waren."

Het onderzoek naar de geluidsoverlast en de uitbreidingsvergunning overvielen de wethouder. Siepel: "Ook bij mij zakte de stoel onder de benen vandaan. Hoe dan? En hoe komt het dat het projectteam, de stuurgroep en de verantwoordelijk portefeuillehouder daardoor verrast zijn? Dat is echt wel even een vraag."

Wethouder Siepel beloofde de gemeenteraad dat een extern persoon 'met de kennis van nu' de regie gaat pakken om te komen tot een volwaardig bestemmingsplan voor Swifterbant-Zuid. Dat zal naar verwachting na het zomerreces klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel