Extra geluidsonderzoek nodig voor besluit nieuwbouw Swifterbant-Zuid

SWIFTERBANT • Do 11 maart 2021 | 22:27 • Donderdag 11 maart 2021 | 22:27

De gemeente Dronten moet extra onderzoek laten doen naar de geluidshinder van agrarische bedrijven aan de Biddingweg voordat er een besluit wordt genomen over de nieuwbouwwijk Swifterbant-Zuid. Dat bleek donderdag tijdens de commissievergadering.

Volgens Simone ten Cate, die zelf een boerderij heeft aan de Biddingweg, blijkt uit eigen onderzoek dat de bewoners van de toekomstige wijk te veel geluidsoverlast zouden hebben van de activiteiten van de boeren. Volgens wethouder Roelof Siepel heeft de geluidadviseur van de gemeente deze week contact gezocht met de onderzoeker van Ten Cate. Gemeenteraadslid Paul Vermast van GroenLinks liet daarop weten dat de adviseur van de gemeente in e-mailtjes heeft laten weten 'zorgen' te hebben over mogelijke geluidsoverlast.

De fracties in Dronten lieten daarop weten pas een besluit te willen nemen over het bestemmingsplan voor Swifterbant-Zuid als er definitief duidelijkheid is over de geluidsoverlast. Het voorstel is daarop teruggeven aan het college van burgemeester en wethouders.

Wet voorkeursrecht gemeenten
Het college van burgemeester en wethouders ziet het liefst het bestemmingsplan voor Swifterbant-Zuid goedgekeurd worden voor 25 april. Dan loopt namelijk het voorkeursrecht van de gemeente Dronten af om er te mogen bouwen. Volgens inspreekster Ten Cate zou uit gegevens van het Kadaster echter blijken dat de termijn niet in 2021, maar in 2028 afloopt. Na een schorsing van een kwartier kon wethouder Siepel deze duidelijkheid niet geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel