Raad niet erg enthousiast over huisvestingsplan arbeidsmigranten

DRONTEN • Do 13 mei 2021 | 15:50 • Donderdag 13 mei 2021 | 15:50

De meeste fracties in de gemeenteraad van Dronten lopen niet erg warm voor het plan om arbeidsmigranten te huisvesten op het terrein van het voormalige tuincentrum aan de Rietweg in Dronten.

Het college van burgemeester en wethouders vroeg om advies hoe te reageren op het plan van een projectontwikkelaar om er voor 300 arbeidsmigranten woningen te bouwen.

Dat er locaties in de gemeente Dronten moeten komen waar arbeidsmigranten kunnen wonen, daar was weinig discussie over. Maar juist deze plek, een zichtlocatie aan de rand van het dorp, daar was minder enthousiasme voor.

Vooral veel vragen
Moeten we dit gebied nu juist niet gebruiken voor de uitbreiding van Dronten zelf? Er liggen ook ideeën om hier een bos aan te leggen, botst dat niet? Omwonenden zijn tegen, wat moeten we met hun belangen? Het waren vragen die bij de partijen naar boven kwamen. Daarnaast was de teneur dat de raad nog niet genoeg wist over de ideeën van de projectontwikkelaar om een duidelijk advies te geven.

Geen besluit
Wethouder Peter van Bergen benadrukte dat het niet om een plan van de gemeente gaat en dat het ook niet om grond van de gemeente gaat. Hij beloofde de aanwezige commissieleden dat hun opmerkingen meegenomen zullen worden in de reactie die het college van b en w aan de projectontwikkelaar zal geven. "Dat antwoord zal dus 'ja, mits....' of 'nee' worden, en dan gaan we afhankelijk van de reactie van de ondernemer verder praten.", aldus de wethouder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel