Vervuild water Punter wordt schoongemaakt bij waterzuivering Lelystad-Haven

LELYSTAD • Vr 14 mei 2021 | 17:38 • Vrijdag 14 mei 2021 | 17:38

Het vervuilde water dat uit het riool van de wijk Punter in Lelystad is weggepompt, wordt door de Waterzuivering Lelystad-Haven gereinigd. Dat meldt het waterschap.

Het verontreinigde water is afgelopen weekend met tankwagens naar de zuiveringsinstallatie op industrieterrein Noordersluis gebracht en daar opgeslagen in een apart bassin. Dat werd gedaan nadat een sterke benzinelucht werd geroken, een deel van de wijk werd vervolgens ontruimd.

Het was begin deze week niet zeker of de zuivering het water zelf schoon kon maken. Eerst moest worden onderzocht welke stoffen erin zaten. Volgens het RIVM gaat het om geraffineerde aardolieproducten zoals benzine en het licht ontvlambare propeen. "Het waterschap zal dit vervuilde rioolwater langzaam bijmengen. Nadat het rioolwater is gezuiverd, kan het weer veilig terugstromen naar het oppervlaktewater", schrijft het waterschap op zijn website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel