Verdachte van overval op Vodafone-winkel blijft in cel

ALMERE • Wo 16 juni 2021 | 16:59 • Woensdag 16 juni 2021 | 16:59

De 22-jarige Almeerder die betrokken zou zijn geweest bij een overval op een winkel van Vodafone aan de Stationsstraat in Almere Stad, blijft voorlopig achter de tralies. Dat heeft de rechtbank in Lelystad woensdag beslist.

Op verzoek van de advocaat van de verdachte zullen er nog wat getuigen worden gehoord, voordat in oktober de zaak inhoudelijk wordt behandeld. En die rechtszaak wacht hij vooralsnog in gevangenschap af. De Almeerder wordt ervan verdacht zo’n twintig iPhones te hebben gestolen in de winkel op 17 november vorig jaar. Die overval pleegde hij volgens de politie met een andere man. De twee kwamen rond 10.30 uur met capuchons op en met gezichtsbedekking de winkel binnen. Met een vuurwapen - of iets wat daarop leek - en een machete werden de winkelmedewerkers bedreigd.

Beveiligers
Het duo zou hebben geroepen dat ze iPhones wilden hebben en dwongen een medewerker de kluis te openen waar de telefoons in lagen. Vervolgens gingen ze er op een scooter vandoor met de buit. De officier denkt dat er naast de twee mannen die de overval hebben gepleegd nog drie mannen betrokken zijn bij de zaak. Het is niet duidelijk of en wanneer zij moeten voorkomen.

De overval op de winkel van Vodafone was de eerste in een reeks overvallen op telefoonwinkels in Almere. Er werden zelfs beveiligers ingezet om de overvallen te voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel