Raad van State: aanpassingen Roggebotsluis kunnen doorgaan

DRONTEN • Wo 23 juni 2021 | 11:57 • Woensdag 23 juni 2021 | 11:57

De geplande aanpassingen bij Roggebotsluis tussen Dronten en Kampen kunnen doorgaan. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Bezwaren tegen het verwijderen van de sluis, de bouw van een nieuwere, hogere brug en aanpassingen van de omliggende wegen zijn door de Raad van State ongegrond verklaard.

Strandpaviljoen At Sea aan de Drontermeerdijk was de belangrijkste overgebleven bezwaarmaker. De eigenaar was bang dat zijn bedrijf tijdens de werkzaamheden rond de sluis langere tijd slecht bereikbaar zou zijn. Dit zou tot klantverlies en omzetdaling leiden. Verder was At Sea bang voor onaanvaardbare verkeersopstoppingen tijdens het werk rond de sluis.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaf vorige maand tijdens de zitting bij de Raad van State aan dat de overlast voor At Sea beperkt zou blijven. Zo zouden er tijdens het hele project bij Roggebotsluis slechts twee weekendafsluitingen nodig zijn, in plaats van de aangekondigde vier. Bovendien blijft At Sea volgens het ministerie altijd bereikbaar, omdat klanten die normaal vanaf de kant van Kampen komen ook kunnen omrijden via Elburg. Het ministerie zegt verder bereid te zijn om hinderlijke werkzaamheden in overleg met het strandpaviljoen te plannen.

Volgens de Raad van State is er door het ministerie voldoende rekening gehouden met de belangen van At Sea. Het project kan om die reden dus doorgaan.

Ander bezwaar vervallen, door verkoop woning
Een omwonende van de Flevoweg bij Kampen die ook bezwaar tegen de plannen had aangetekend, is door de Raad van State niet-ontvankelijk verklaard.

De eigenaar van een woning vond dat Rijkswaterstaat te weinig maatregelen neemt tegen de verkeers- en geluidsoverlast van de N307. Ook vond hij het vreemd dat een buurman ten zuiden van hem wel compensatie krijgt, omdat de weg een paar meter naar het zuiden wordt verplaatst en hij die compensatie niet krijgt.

Maar omdat de eigenaar de woning inmiddels verkocht heeft en niet gebleken is dat de nieuwe eigenaar de zaak wil voortzetten, heeft de Raad van State besloten dit bezwaar niet meer inhoudelijk te behandelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel