Bezoekers kunnen slapen in eerste Iglucraft in provincie

ALMERE • Wo 14 juli 2021 | 15:42 • Woensdag 14 juli 2021 | 15:42

Slapen in een Iglucraft, het kan in Almere Oosterwold. Het is een klein houten huisje dat geheel met de hand gemaakt is. Ze zijn gemaakt in Estland en hebben veel weg van een sauna. Alle vormen zijn rond en ze zijn gebaseerd op een eeuwenoud ontwerp. "Een beetje zoals de oude boerderijen in Estland en Scandinavië", zegt eigenaresse Joyce Kuipers.

Kuipers wilde eerder een Ecocapsule neerzetten. Zo'n capsule heeft een woonoppervlakte van 4,5 bij 2,4 meter en heeft alles wat een gewoon huis ook heeft: een keuken, toilet en douche. Alles werkt geheel klimaatneutraal. Deze huisjes zijn echter niet te verzekeren. Daarom heeft ze uiteindelijk toch voor de Iglucraft gekozen.

De Iglucraft van binnen

Kuipers heeft nu twee speciale huizen die ze verhuurt. Naast een Iglucraft staat er een Wikkelhuis. Dat is een kleine woning die zelfvoorzienend is. Het huisje heeft zonnepanelen en een zuiveringsinstallatie voor het regenwater. De woning is gemaakt van karton en hout.

Het Wikkelhuis
Knorrestein
Op Kuipers' terrein lopen ook drie varkens rond. Die zijn geadopteerd. Twee van de dieren komen van een kinderdagverblijf, de derde komt uit een drugspand in Amsterdam. "Ik noem mijn plekje 'Klein Knorrestein' omdat er varkentjes rondlopen en de huisjes allebei klein zijn", zegt Kuipers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel