1.500 arbeidsmigranten gevaccineerd in Flevoland

FLEVOLAND • Do 22 juli 2021 | 22:27 • Donderdag 22 juli 2021 | 22:27

GGD Flevoland laat weten dat er in Flevoland zo'n 1.500 arbeidsmigranten zijn gevaccineerd. Daarbij wordt veelal samengewerkt met uitzendbureaus. Het bereiken van arbeidsmigranten voor een prik is soms lastig, omdat een groot deel niet staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP).

De GGD had gemeenten benaderd om met een programma te komen voor het vaccineren van arbeidsmigranten. De gemeenten zochten daarop contact met de uitzendbureaus omdat zij weten waar de arbeiders zich bevinden en hen kunnen bereiken. Sinds begin juli worden arbeidsmigranten opgeroepen voor een vaccin.

"De samenwerking met de uitzendbureaus verloopt goed," laat Sven van der Burg van GGD Flevoland weten. "Van bedrijven die veel met arbeidsmigranten werken krijgen we op gezette tijden groepen arbeidsmigranten aangeboden die gevaccineerd willen worden. Dat gaat in groepjes van 40 – 50 man per keer. We bekijken dan per keer waar we zo’n club in één keer kunnen prikken." Vooral de priklocaties in Almere en Zeewolde lenen zich daar goed voor, laat van der Burg weten.

Ook tijdens de prikactie op Urk lieten een aantal arbeidsmigranten zich vaccineren. Ze krijgen allemaal het Janssen-vaccin. Dit omdat ze dan maar één prik nodig hebben om goed beschermd te zijn tegen het coronavirus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel