Omwonenden kritisch over plannen Waterloopbos en MITC

MARKNESSE • Di 24 augustus 2021 | 6:11 • Dinsdag 24 augustus 2021 | 6:11

Omwonenden van het Waterloopbos in Marknesse staan kritisch tegenover de plannen voor het natuurgebied en het nog aan te leggen Mobiliteit en Infrastructuur Testcircuit (MITC).

Maandagavond hield de gemeente Noordoostpolder een informatiebijeenkomst. Omwonenden hebben met name zorgen over de 200.000 bezoekers die Natuurmonumenten naar het historische bos wil trekken en de drukte op de wegen die dit kan veroorzaken.

Begin dit jaar werd ook bekend dat het Rijk, de provincie en de gemeente Noordoostpolder gezamenlijk 3,5 miljoen euro uitgeven om de testbaan van de RDW van Lelystad naar Marknesse te verplaatsen. Dit wordt dan onderdeel van het MITC en komt in de buurt van het Waterloopbos te liggen. Ook de rijopleiding van de politieacademie, die nu nog in Lelystad zit, wil verhuizen naar deze nieuwe locatie bij Marknesse. Omwonenden vrezen voor geluidoverlast.

Tijdens de informatiebijeenkomst konden omwonenden hun mening geven over de eerste plannen. Zo wordt bekeken hoe toeristen het Waterloopbos en het MITC het beste kunnen bereiken en welke aanpassingen in de omgeving daar voor nodig zijn. Een adviesbureau neemt de tips en suggesties van de omwonenden mee en geeft ze door aan de gemeente. Later dit jaar wil de gemeente Noordoostpolder opnieuw een bijeenkomst houden met omwonenden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel