Van Peperzeel wil schadevergoeding van gemeente

LELYSTAD • Vr 27 augustus 2021 | 7:43 • Vrijdag 27 augustus 2021 | 7:43

Het Lelystadse bedrijf Van Peperzeel eist een schadevergoeding van de gemeente Lelystad. Van Peperzeel neemt het de provincie, de gemeente en de omgevingsdienst kwalijk dat er jarenlang vergunningen aan het bedrijf zijn verstrekt, terwijl dat officieel niet klopte met de wet- en regelgeving.

De onderneming zit sinds 2007 op bedrijventerrein Larserpoort en zamelt daar oude accu's en batterijen in. Dat zijn gevaarlijke stoffen en daar mag op het bedrijventerrein niet mee worden gewerkt. De bevoegde instanties hadden dat vanaf het begin kunnen weten, zegt directeur Johan van Peperzeel, maar die kwamen er pas onlangs achter.

De gemeente Lelystad wil de fout nu rechtzetten door het bedrijf te laten verhuizen, maar dáár gaat Van Peperzeel niet zomaar mee akkoord. Het bedrijf heeft zelf namelijk alle vergunningen op orde en kocht in 2018 zelfs nog extra grond van de gemeente om op Larserpoort uit te kunnen breiden.

Johan van Peperzeel is bereid om over een verhuizing naar bedrijventerrein Flevokust Haven te praten, maar alleen als daar een schadevergoeding tegenover staat. "En dan praten we niet over tienduizend euro, maar over serieus geld", aldus de directeur. Binnenkort gaat hij weer met de gemeente om tafel.

De gemeente wil niet reageren op de eis om schadevergoeding. "Wij vinden het niet gepast om nu via de media te reageren, zolang wij nog met elkaar in gesprek zijn", aldus een woordvoerder. Meerdere fracties in de Lelystadse gemeenteraad laten weten via een brief geïnformeerd te zijn over de gesprekken tussen de overheden en Van Peperzeel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel